ATEA trivs i nya fräscha lokaler

Atea 3 (2) Förra året växte Atea ur sitt kontor i Acusticum. Efter en tillfällig utflyttning är de nu tillbaka och installerade i större helrenoverade lokaler.  – Det är skönt att vara hemma igen, säger platschef Michael Strömbäck.

Under flera år fanns Atea i Acusticum Hus 4 men samgåendet med Exait förra året innebar en fördubbling av personalstyrkan som gjorde att de blev alldeles för trångbodda. Lösningen blev att temporärt flytta ut och invänta helrenoveringen av nya lokaler i Acusticum Hus 3.

Ganska precis ett halvår senare står allt klart. Väggar har slagits ut och många små rum har förvandlats till ett stort och luftigt kontorslandskap kombinerat med några enskilda kontor, konferensrum och mindre mötesrum. De moderna lokalerna är ljusa med generös takhöjd, fantastiskt ljusinsläpp, dämpande heltäckningsmattor och utrustade med avancerad videokonferensteknik.

– Vi har haft en bra dialog med PNF. De har varit mycket tillmötesgående och vi har verkligen fått vara med och bestämma hur vi vill ha det, säger Michael Strömbäck som är platschef för Atea Sverige AB i Norrbotten. Atea Sverige erbjuder varor och tjänster inom it och infrastruktur till såväl företag som kommuner och landsting. Under samma tak finns även Atea Apps, ett utvecklingsbolag som utformar applikationslösningar till offentlig sektor och industri. Sedan Exait införlivades finns i Piteå omkring 30 medarbetare och enligt Michael Strömbäck trivs de redan fantastiskt bra i den nya miljön. – Det är en riktig kick för hela kontoret. Förut hade vi helst våra kundmöten hos kunderna själva. Nu bjuder vi hellre in dem till oss.                

Följ oss