Fira Sveriges nationaldag på Furunäset

Marknad,  vernissage, musikunderhållning och pysselverkstad. Konstlängan på Furunäset bjuder in gammal som ung till ett färgsprakande nationaldagsfirande i kreativitetens tecken. Konstlängans portar kommer att stå öppna under hela dagen den 6 juni som börjar med en MARKNAD ute på gården mellan kl. 10-14. Marknaden går under temat konst och trädgård och arrangeras i samarbete med Piteå Handel & Trädgård. Ett antal lokala kreatörer kommer att finnas på plats:
  • Piteå Handel & Trädgård har med sig plantor och uppsättningar till försäljning och ger inspirationsråd till trädgården.
  • Heta hyttan säljer trädgårdskonst och vackert konstglas.
  • Konstlängan säljer alster i betong, tavlor samt hantverk.
  • Konstnär Helena Nybring kommer med sitt färgsprakande och sinnliga sidenmåleri.
  • Ivar Nilsson erbjuder grillplatser och andra snickerier till försäljning.
  • Kultur i centrum säljer hantverk och erbjuder ansiktsmålning för barnen.
Skärmavbild 2015-06-03 kl. 13.00.24 Det kommer även att finnas en TIPSRUNDA som avslutas kl. 13:30 när tre lyckliga vinnare utses. Dessutom står en PYSSELVERKSTAD öppen för alla barn mellan kl. 13:00-16:00 till en kostnad av 50 kronor. Furunäsets Café och Bistro håller öppet hela dagen. Där finns möjlighet att bl.a. köpa sallader, smörgåsar, fika och glass. Dagen avslutas med en VERNISSAGE kl. 18:30 där Konstlängan bjuder på cider och tilltugg. Kl. 19:00 blir det LIVEMUSIK med Lina Larsdotter Åström. Konstlängan tar ingen entré, däremot är det helt okej att lämna ett frivilligt bidrag till kvällens musiker. I händelse av regn flyttas arrangemanget under tak.

Hjärtligt välkomna!

  Skärmavbild 2015-06-03 kl. 12.13.28 Skärmavbild 2015-01-22 kl. 20.33.41      

Följ oss