Möt Lars Nilsson – vår näste vd

Till sommaren lämnar Jan Jonsson sin tjänst som verkställande direktör för Piteå Näringsfastigheter. Vi har fått en liten pratstund med hans efterträdare, Lars Nilsson. Vem är han och vilka tankar har han om sitt nya uppdrag? Han tillträder officiellt den 1 juli och kommer att börja bekanta sig med sin nya arbetsplats nu under våren. – Det ska bli fantastiskt roligt och spännande. Jag ser verkligen fram emot att sätta mig in i verksamheten och att lära känna mina nya medarbetare. Berätta, vem är Lars Nilsson? – Jag är i grunden Luleåbo och har bott i Luleå i hela mitt liv men nu bor jag  i Rosvik dit vi flyttade förra våren. Jag är en riktig norrbottning och har egentligen aldrig längtat efter något annat. Karriärvägen att sticka ut i världen har aldrig lockat mig. Det har blivit mycket resande i jobbet ändå och jag har alltid uppskattat att komma hem. Vad har du arbetat med tidigare? – Det har handlat mycket om hus och fastigheter, allt från ny- och ombyggnationer till underhåll och drift. Jag har både drivit eget och varit anställd i mindre och större företag, bl.a. Hallströms och Nisses där jag hade liknande uppgifter som jag kommer att ha hos PNF och Vattenfall där jag jobbade i tio år, både som entreprenör och arbetsledare. – Just nu håller jag på att avsluta mina uppdrag hos Idhammar AB, där jag har varit konsult inom fastighetsunderhåll och underhållsutveckling de senaste åren.  Vilken relation har du till Piteå? – Jag har haft ganska mycket att göra med Piteå. Min första affärskontakt var med Piteå Industrihus (idag Piteå Näringsfastigheter, reds. anm.) som jag hade affärer med och hyrde lokaler av när jag etablerade ett företag här på 80-talet. Och när jag jobbade åt Vattenfall här i Piteå hyrde vi lokaler i Bergsviken och senare ute på Haraholmen av PNF. – Dessutom har jag haft släkt och varit fastighetsägare i Piteå.  Hur ser du på det nya uppdraget som vd för Piteå Näringsfastigheter? – Mitt mål är att vara engagerad och att ligga steget före. Jag ser fram emot att fånga upp alla hyresgäster, både gamla och nya som kan tänkas etablera sig i Piteå och jag hoppas på bra samarbeten med t.ex. näringslivskontoret. – Min uppgift blir att hålla fram fastigheter och att se till att verksamheten fungerar på alla plan, så att det finns möjligheter för näringslivet i Piteå att växa och utvecklas.  Jag vill kunna leverera bra service och göra människor nöjda. Vad gör du när du inte jobbar? – Så snart isen har gått åker jag ut på havet, vi har en stuga i Luleå skärgård där vi är mycket på sommaren. På vintern åker vi till mitt gamla föräldrahem i Siknäs. – Jag gillar att vara nära naturen, det är en skön känsla att inte behöva trängas. Min definition av frihet är skogen och en hög med brädor. Jag har alltid tyckt om att bygga om, bygga ut, snickra och måla. Lars Nilsson vd PNF  

Följ oss