Nya handelshuset är invigt

helenainviger

 

Tre år av hårt arbete, sedan var Åhléns återigen tillbaka i Piteå. Torsdagen den 20 september var det stor invigning med kommunalrådet Helena Stenberg som invigningstalare.

- Invigningen idag är ett tecken på en vilja att utveckla Piteå ännu mer, konstaterade Helena och hänvisade till PNF:s arbete och den stora lokalrokaden.

Vi börjar med en snabb blick i backspegeln. I slutet av 2008 stängde Åhléns igen portarna till varuhuset i Piteå då fastigheten inte längre motsvarade deras krav på A-läge. I mer än tre års tid stod lokalerna tomma, innan PNF köpte fastigheten i mars 2011 och en imponerande

That free iphone app to spy on text messages A sms spy login Had unwanted phone call blocker australia Right call blocker professional free download Don't spy on android app Pink cell spyware detection!
lokalrokad påbörjades. GoExcellent flyttade till Åhlens gamla lokaler och ytorna de lämnade på Storgatan erbjöds istället till Åhléns.

- För oss känns det underbart att vara tillbaka i Piteå. Åhléns kompletterar handeln och vi hoppas givetvis på att kunna bidra till att piteborna inte åker från stan för att handla, säger varuhuschefen Thomas Andersson och fortsätter

- Vi är ett helt annat varuhus än när vi stängde 2008. Idag har vi ett mer komplett utbud.

Förutom Åhléns har även Team Sportia flyttat in som närmsta granne i de nyrenoverade lokalerna.

- Både lokalerna och läget känns helt suveränt. Nu har vi hamnat mitt i centrum, säger Team Sportias ägare Peter Hansson.

Lika nöjd är Thomas med lokalerna och PNF:s arbete.

- PNF är en fantastisk hyresvärd och vi har fått hjälp med i princip allt. Jag vill också berömma Veronica Bäcklund på Tyréns som bidragit på ett fantastiskt sätt. Nu har vi en snygg butik och våra kunder berömmer lokalerna som de upplever som större än vad de faktiskt är.

Slutresultatet av lokalrokaden

Efter 18 månaders byggnationer och mer än 100 miljoner kronor investerade har den stora lokalrokaden utmynnat i bland annat att GoExcellent fått ändamålsenliga lokaler med plats att expandera, tack vare Åhléns har 15 nya arbetstillfällen skapats, Sensia har etablerat ett hälso- och träningscenter i två plan i gamla Åhlénshuset, Korpen har fått större lokaler och sist - men inte minst - har Piteå stärkt sin ställning som handelsstad.

- PNF har gjort en klok och bra rokad. Förutom en mer levande gågata har GoExcellent fått ännu bättre lokaler för sin verksamhet. Jag har inte hört ett negativt ord, precis alla är positiva till den här lösningen, avslutar Peter Hansson.

x1

x2

x3

 

Följ oss