Carolina satsar på egen advokatbyrå

Efter tio år som anställd är Carolina Nilsson redo att stå på egna ben. Hennes nystartade advokatbyrå finns sedan drygt en månad i Stadsvapnet i centrala Piteå.   – Det känns jättebra, det var rätt tid nu. Arbetssituationen är något förändrad men kontoret i Stadsvapnet är exakt detsamma som innan. När Carolina Nilsson startade eget den 1 oktober tog hon över hyreskontraktet från sin förra arbetsgivare, med möblemang och allt. – Jag har suttit här i tre år som anställd, så det blev en enkel och smidig lösning, säger Carolina som till vardags är mycket på språng. – En stor del av min tid är jag i rätten, på polisförhör eller i häktet. Hit kommer jag för att landa och förbereda inför rättegångar. Jag trivs riktigt bra, det är ett trevligt kontorshotell. Från anställd till egen Hon har jobbat på advokatbyrå i tio år, varav sju som advokat. Efter examen från juristutbildningen i Umeå och två år vid Luleå Tingsrätt var hon under några år verksam i Stockholm. För ungefär fyra år sedan flyttade hon hem och fick anställning i Piteå. Planerna att starta eget har mognat allt eftersom och nu har Advokatbyrån Carolina Nilsson AB blivit verklighet. – Steget har egentligen inte varit jättestort men det tar tid att jobba in sig när man är ny på en plats, innan klienterna vet att man finns. Det är nog enklare att bygga upp en klientbas på en liten ort. I Stockholm finns så oerhört många byråer, där är konkurrensen riktigt tuff. [caption id="attachment_2613" align="alignnone" width="796"] "Jag har världens roligaste jobb", säger Carolina Nilsson.[/caption] Brottmål, vårdnadstvister och LVU Carolina jobbar framför allt som försvarare och huvudsakligen med brottmål, vårdnadstvister och LVU-mål (Lagen om vård av unga). Hon företräder gärningsmän som misstänks för allt från grova våldtäkter, misshandel och försök till mord till ekonomisk brottslighet. Genom åren har hon haft många fall av omhändertagande av barn, något som hon brinner särskilt för. – Det händer även att jag företräder brottsoffer, till exempel vid våldtäkter eller om barn har blivit utsatta för brott. Vad är det bästa med ditt jobb? – Jag gillar oförutsägbarheten och att det är snabba ryck. När jag får ett ärende vet jag aldrig hur det kommer att utvecklas. Ibland läggs ett fall snabbt ner och ibland blir det mycket större än det var från början. – Det mest givande är nog alla möten med människor, jag möter ju män och kvinnor i alla åldrar och från alla samhällsklasser. Mitt jobb handlar till stor del om att bemöta och hjälpa alla som jag företräder på ett bra sätt. Carolina Nilsson är verksam i hela länet men främst i Piteå älvdal samt Boden- och Luleåområdet. De flesta ärenden kommer via Luleå Tingsrätt men det händer även att hon blir uppsökt av klienter som vill att hon företräder dem. Redan nu rullar det på riktigt bra och det finns vissa planer för framtiden. – Drömmen är att så småningom utöka och skapa en byrå med anställda eller partners. Men nu satsar jag i första hand på att jobba in mig själv. [caption id="attachment_2611" align="alignnone" width="796"] Advokatbyrån Carolina Nilsson har kontor i Stadsvapnet mitt i centrala Piteå.[/caption]

Följ oss