Cassius Fadlabi står för muralmålning på PnF-byggnad

Foto: Pressbild
Foto: Piteå kommun.

Nytt konstnärsnamn och ny vägg presenteras i konstfestivalen Ogjort. Som nybliven lulebo är Cassius Fadlabi festivalens regionala konstnär och kommer att uppföra sin muralmålning på Sundsgatan 37, en fasad som ägs av PnF.
– Att vara med och försköna stadsbilden genom muralmålningar är ett sätt att utveckla de fastigheter vi äger i centrum. Det är också roligt att den aktuella konstnären är aktiv i regionen, men samtidigt har en internationell bakgrund
, säger Linda Rosén, VD, PnF.


Cassius Fadlabi är en av fyra konstnärer som kommer till Piteås nya konstfestival Ogjort 2023 som genomförs 22–27 maj. Årets tema är muralmålningar och konstnärerna kommer att måla fyra olika väggar i centrala Piteå.


Om konstnären
Cassius Fadlabi bor och arbetar i Luleå. Han är utbildad vid Konstakademien i Oslo, Al-Neelain University i Khartoum och Sudan University. Han arbetar med målning, text och performance.


2008 grundade han ”One Night Only” en konstnärsdriven plattform i Oslo som visar en ny konstnär varje måndag. Kanske ett av Norges mest besökta gallerier.


Mellan 2010–2014 arbetade han med konstnären Lars Cuzner på European Attraction Limited, en samtida tolkning av en mänsklig djurpark vid namn Kongobyn som var en del av 1914 års världsutställning i Oslo. De återupprättade byn och öppnade den för allmänheten i maj 2014. Han grundade och driver Khartoum Contemporary Art Center i Oslo tillsammans med Karin Erixon.


Klicka här för att läsa intervjun med Cassius Fadlabi på Piteå kommuns hemsida


OGJORT 2023 är en konstfestival som arrangeras av Konsthallen, Kaleido och UNG i samarbete med Kulturrådet, Sparbanken Nord, PnF, RAWI, Tomas Wiksten, Musik och Dansskolan, Piteå Konstförening.

Följ oss