Vi söker Fastighetsstrateg

Fastighetsstrateg till marknadsavdelningen


Arbetsbeskrivning:
En spännande möjlighet till ett varierande och flexibelt arbete i en god arbetsmiljö. Vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter och en hög delaktighet där vi uppmuntrar engagemang för att påverka och förbättra vår organisation i enlighet med våra värderingar: "Förtroende, samarbete, näringslivsnytta".


Som fastighetsstrateg är du den strategiska resurs som arbetar för att driva, utveckla och optimera PnFs fastighetsbestånd. Du ansvarar för det strategiska och operativa arbetet med fastighetsutveckling i tidiga skeden, utifrån frågeställningar som vilka fastigheter som bör finnas kvar i beståndet, hur beståndet bör utvecklas för att svara på näringslivets behov och hur vi ekonomiskt kan optimera beståndet utifrån förvärv eller försäljningar. Du rapporterar till marknadschef.


Ditt arbete kommer bestå av att jobba med såväl utredningar, förstudier, försäljningar och förvärv av fastigheter, samt utreda möjligheter att frigöra kapital från fastighetsinnehavet till framtida investeringar. I rollen ingår även att stödja övrig verksamhet i fastighetsjuridiska frågor. Du ansvarar också för investeringsplanering och investeringskalkylering  samt har ett övergripande ansvar för bevakning av mark- och lokalbestånd utifrån verksamhetens behov.


Vår personals hälsa och välmående är viktig för oss, därför arbetar vi för att skapa förutsättningar för en aktiv och hälsosam livsstil för alla anställda.


Erfarenhet:
Relevant erfarenhet inom exempelvis juridik, fastighetsbranschen eller liknande är ett krav.


Kvalifikationer:


Krav:

 • Relevant högskoleutbildning inom exempelvis: Juridik, fastighet eller samhällsbyggnad
 • Kunskaper inom kommunallagen och hyreslagen
 • Mycket goda kunskaper i svenska såväl i tal som skrift
 • Goda engelskakunskaper
 • Körkortsbehörighet B samt tillgång till egen bil
 • Grundläggande IT-kunskaper

Meriterande:

 • Erfarenhet av politiskt styrd organisation

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Rollen som fastighetsstrateg kräver att du är strukturerad, analytisk, självgående samt att du har en förmåga att hantera olika projekt parallellt. Vi ser att du är bra på att samarbeta med andra människor och att du är en prestigelös person.


Ansvarsområden:

 • Försäljning/uppköp fastigheter
 • Försäljning/uppköp bolag
 • Fastighetstrategi
 • Nybyggnationer, utredning och spindel i nätet i tidigt skede
 • Juridiskt stöd, avtalsfrågor, kommunallagen etc


Jobba hos Piteå Näringsfastigheter:
Piteå Näringsfastigheter är ett helägt kommunalt bolag som har funnits sedan 1964. Idag är vi 16 anställda och vår uppgift är framförallt att stödja näringslivet och sysselsättningen i Piteå kommun. Vi äger och förvaltar 185 000 kvadratmeter fördelat på 40 fastigheter för uthyrning till i stort sett alla verksamheter. Bland våra hyresgäster hittar du många olika typer av företag – så nästan oavsett vad Ditt företag erbjuder så har vi lokalen för dig.


”Vi skapar förutsättningar för arbetstillfällen i generationer”


Ansökan
Vi vill ha din ansökan senast 28 november.
Ansökan skickas in via RandstadFölj denna länk.

Följ oss