Höstmingel för 130-årig jubilar

130-åringen: Furunäsets borggård.

Torsdag 28 september bjöd PnF in till höstmingel för att fira att det är 130 år sedan Furunäsets borggård stod färdig. Tillställningen bjöd på mingel i Belonaparken med kaffe, fika och livemusik av bandet Chickpeas. 

Höstlöven skiftar i vackra kulörer denna torsdag när PnF bjuder hyresgäster på mingel i vackra Belonaparken. Evenemanget är PnFs initiativ för att uppmärksamma den anrika byggnadens 130-årsjubileum. Stämningsfull livemusik med Chickpeas, äppelmunkar, gott kaffe, tipsrunda - och trevliga människor! Programmet bjöd på två trevliga timmar.

Se bildgalleriet för fler bilder

Mingel i Belonaparken.
Chickpeas band stod för musiken.
Äppelmunkar och kaffe serverades.

Fakta

År 1893 stod Furunäsets borggård färdig. Byggnaden är en viktig del av både Furunäsets och Piteås historia. Även för nuet och framtiden spelar Furunäsets borggård en viktig roll. I huvudbyggnaden finns flera företag inom en rad olika branscher. De senaste årtiondena har Borggården etablerats som en företagsby.


Furunäsets sjukhus byggdes som Piteå hospital och asyl. Under nästan hundra år vårdades här psykiskt sjuka. I kulturhistoriskt avseende har den fysiska kulturmiljön idag ett synnerligen högt kulturhistoriskt värde.


Källa: Piteå museum


Tack till Formationen som hjälpte oss att arrangera.

Följ oss