Lekia blir ny hyresgäst på Storgatan 48

En kvinna och en man står framför en butik.
Snart nya hyresgäster på Storgatan 48 i stan: Josefin Edelbro och Daniel Edelbro, ägare av Lekia i Piteå, är glada över att de får större ytor och dessutom möjlighet att bredda sortimentet med baby och pyssel.

Nu kan vi äntligen berätta att det är klart med ny hyresgäst på Storgatan 48 (tidigare Team Sportia). Det blir Lekia som flyttar in i de attraktiva lokalerna redan i höst.
– Det känns viktigt och värdefullt att fortsätta arbeta för handeln i centrala stan, säger Johannes Lidström, marknadschef på Piteå Näringsfastigheter.


Många piteåbor som passerat längs gågatan har säkert funderat över vem som tar över efter Team Sportia. För närvarande är Parelle en temporär hyresgäst. Skönhetssalongen flyttade in i väntan på sanering av deras ordinarie lokaler i JOWA-huset.


För PnF har det hela tiden varit aktuellt att hitta en hyresgäst inom handel och skapa en långsiktig lösning. Lekia har goda förutsättningar för att expandera och bidra till en levande stadskärna, menar Johannes Lidström:
– En leksaksbutik ger liv åt staden och verksamheten kommer få möjlighet att växa på de cirka 800 kvadratmeter som finns tillgängliga.


Daniel Nilsson och Josefin Edelbro, ägare av Lekia i Piteå, är glada över att de nu får större ytor och dessutom möjlighet att bredda sortimentet med baby och pyssel.
– Det känns bra att få tre ben att stå på säger Daniel Nilsson, Lekia.

– En del av en levande stad handlar om liv och rörelse i lokalerna på gågatan. Därför känns det extra viktigt och roligt att vi kom överens med en lokal leverantör med brett sortiment som tilltalar den breda massan, säger Johannes Lidström.

Följ oss