Lekia inviger och växer

Efter månader av förberedelser är det äntligen dags för Lekia att öppna dörrarna till sina nya lokaler på Storgatan 48. Med ett utökat sortiment bestående av pyssel och babyartiklar får leksaksbutiken en nystart och bidrar samtidigt stort till en levande centrumhandel.

Det är dagen före butikens nypremiär när vi hälsar på. Renoveringen har pågått sedan i augusti och har resulterat i bland annat uppdaterade hyllsystem och nytt, fräscht golv i butiksdelen.
Lekia finns nu på närmare 900  kvadratmeter stor yta på Storgatan 48. För PnF har det hela tiden varit aktuellt att etablera en hyresgäst inom handel och arbeta för en långsiktig lösning.
– Att värna om handeln i centrala stan känns viktigt. Vi har haft ett givande förarbete med Lekia och önskar dem stort lycka till i de nya lokalerna, säger Johannes Lidström, marknadschef på Piteå Näringsfastigheter.


Glad över de nya ytorna
Daniel Nilsson äger Lekia Piteå tillsammans med Josefin Edelbro. De är glada över de nya stora ytorna och att sortimentet utökats.
– Vi har förberett hela veckan och känner oss både redo och förväntansfulla, säger Josefin Edelbro
En levande stadskärna är viktigt för PnF som tror att Lekia har goda förutsättningar att expandera.
– En väsentlig del av en levande stad handlar om liv och rörelse i lokalerna på gågatan. Därför känns det extra roligt med en lokal leverantör som tilltalar den breda massan, säger Johannes Lidström.

Johannes Lidström, marknadschef.
Rymligt mellan hyllsystemen, så att kunder kan stanna upp med exempelvis barnvagnen och prata.
Aktivitetsytor i de nya lokalerna.
Lego är ett uppskattat inslag i sortimentet.
Veronica Dissler och Josefin Edelbro, Lekia Piteå.


Fakta

Lekias närmaste grannar är Åhléns, Hem ljuva hem, Korpen, Kaleido, Tell Sverige, Bishops Arms, Dina försäkringar, med flera.

Tidigare hyresgäst i de aktuella lokalerna var Team Sportia (och Parelle under en period).

Parkeringsmöjligheter till fastigheten är goda: mittemot ligger parkeringshuset Stadsberget.

Följ oss