Byggindustrins tungviktare, Lindab, flyttar till Öjebyn

Lindab Profil AB etablerar sig i Piteå. Närmare bestämt i Piteå Näringsfastigheters lokaler i Öjebyn. Piteå Näringsfastigheter ser stora möjligheter med etableringen och välkomnar Lindab in i lokalerna.
– Det är fantastiskt roligt att en så stor och etablerad industriaktör väljer Piteå, något som också kommer att innebära möjligheter till nya arbetstillfällen på orten, säger Björn Lundberg VD, Piteå Näringsfastigheter AB.


Lindab Profil AB flyttar in på Hammarvägen i Öjebyn, efter att under en tid letat nya lokaler. Företaget som är en del av Lindab-koncernen tillverkar sandwichpaneler och färdiga väggelement, något de kommer att fortsätta med i de lokaler som de tar över i Öjebyn. 


Lindbäcks Bygg AB, som fram till och med nu varit ensam hyresgäst på fastigheten kvarstår som hyresgäst, men hyr i sin tur ut delar av sina lokaler till Lindab AB. 
– Etableringen av Lindab stärker det byggkluster som sedan 100 år finns etablerat i Piteå. Det är kul för oss och viktigt för regionen, säger David Sundström, VD Lindbäcks bygg


Piteå Näringsfastigheter AB, ägare av Malitta AB, som förvaltar fastigheten i Öjebyn är nöjd med lösningen. 
– Vi är otroligt glada över att vi tillsammans med Lindbäcks Bygg AB möjliggjort den här affären. Det här är en långsiktig och hållbar lösning, säger Björn Lundberg VD.

Följ oss