Miljömedvetet val av fordon

I slutet av oktober 2020 anlände PnFs nya bil som drivs till 100% av el. Bilen tillhör driftavdelningen och är en Renault Kangoo Ze. Som den första elbilen för bolaget har den testats i verksamheten med fokus på räckvidd och funktionalitet. Bilen används av våra drifttekniker vid deras besök till våra fastigheter runt om i Piteå.


Efter ett halvår med elbilen i vår verksamhet kan vi konstatera att resultatet har varit gott. Den har fungerat bra att ladda och räckvidden är fullt tillräcklig för användningsområdet. Batteriet i bilen effektiviserar sig även efter mönster i körning och laddning vilket gör att den fungerar bättre desto mer den körs och anpassar hur mycket el den förbrukar.

Just nu tar PnF fram underlag till en upphandling för ytterligare en bil som komplement bland fordonen för driftpersonalen. För att bli ett komplement kommer den nya bilen vara en personbil och en laddhybrid där merparten av bilens drift också kommer att drivas av el, men utöver dess räckvidd på ca 60km kan annat drivmedel ta vid. PnF jobbar för att förnya fordonen i bolaget till mer miljövänliga alternativ och utbytet kommer att ske successivt under 2021-2022. Ett av målen PnF strävar mot för hållbarhet och miljö är att minska utsläppen av fossilt CO2, vilket de nya el- och hybridbilarna gör.

Inför köpet av elbilen togs en ny fordonsprofil fram som utgår från PnFs grafiska profil och anknyter till de snedställda fyrkanterna i loggan. Vi vill visa vår närvaro och vill att våra hyresgäster enkelt ska känna igen bilen och personalen vid besök i byggnaden.

 

Följ oss