Ny samtalsmottagning öppnar i Piteå

En ny samtalsmottagning öppnar i Piteå: Samtal till hälsa.
Grundaren Ester Hellström ser ett stort behov bland människor av stöttande samtal och terapi.
– Efter att ha samlat på mig många års erfarenhet känns det helt rätt att starta eget, säger hon.


Samtal till hälsa är en ny samtalsmottagning i Furuvalvet på Furunäset. Efter 20 år som socionom, skolkurator och arbete inom socialtjänsten öppnar Ester Hellström egen terapeutisk mottagning. Till mottagningen är ett flertal olika samtalsterapeuter från hela landet knutna.
– Man kan söka hjälp både om man har ett tydligt problem eller bekymmer som exempelvis ångest, oro, stress eller sömnsvårigheter som man behöver hjälp att hantera. Man kan även söka hjälp om man bara har något litet som skaver, förklarar Ester och fortsätter:
– Ibland kan terapisamtalet vara avgörande för att få blomma ut och leva det liv man längtar efter.


Olika typer av terapeuter
Terapeuterna på Samtal till Hälsa arbetar utifrån två olika terapiformer: kognitiv beteendeterapi samt affektfokuserad psykoterapi. Samtalsterapeuterna har lång erfarenhet och olika specialistutbildningar.
– Det finns både läkare och socionomer i mitt team, men gemensamt är att alla har grundutbildning inom psykoterapi. Jag är väldigt tacksam att jag får samarbeta med flera välutbildade, professionella kollegor från olika delar av landet. Alla terapeuter passar inte alla, därför är det bra att kunna erbjuda olika alternativ, säger Ester.


Fysisk och digital mottagning
Terapeuterna på Samtal till hälsa tar emot både fysiska och digitala samtal och vänder sig till privatpersoner och företag. Bolaget erbjuder samtal både för enskilda och par.
– Ibland är det svårt att kommunicera med sin partner och ibland kör man fast så att vardagsgnabb blir till svåra konflikter. Parterapi är ett bra sätt att komma vidare i sin parrelation, säger Ester.
– Många människor idag kämpar med psykisk ohälsa och alla människor kan känna av hur svårt livet kan vara. Ibland behöver man samtala med någon utomstående professionell för att få hjälp att komma till rätta med sina tankar och känslor.


Läs mer om Samtal till hälsa

Följ oss