Piteåföretaget som ligger i branschens framkant

Nordic Quick Systems är ett Piteåbaserat företag som tillverkar maskinkomponenter med utbytbara slitagedelar. Vi fick en pratstund med företagets VD, Sammy Pergament.

2015 börjar resan för Nordic Quick Systems. Niklas Jadinge och Niclas Granström Anundi, maskinoperatörer med gedigen erfarenhet från verkstadsmiljö, utvecklade kedjehjul med roterbara och utbytbara slitagedelar. Lösningen är patenterad och unik för Piteåföretaget. Att hantera lätta slitagedelar, framförallt i trånga utrymmen och högt upp i luften, har många fördelar.

Branschen blev direkt intresserad. En annan som blev intresserad är Sammy Pergament, idag VD för Nordic Quick Systems. 2019 kom han i kontakt med företaget, först som konsult.
– Utifrån min erfarenhet med startups hjälpte jag killarna att komma igång med affärsplan och hemsida. Vi fattade tycke för varandra. Någon månad senare var jag delägare och sedan dess har de inte lyckats bli av med mig, säger Sammy och skrattar.

Han arbetar i företagets kontorslokaler i Furuvalet på Furunäset. Verkstaden där all produktion äger rum ligger på Haraholmen. Nordic Quick Systems upplever ett fint samarbete med PnF.
– På Furunäset har vi en flexibel kontorslösning. Vi växer rätt så snabbt, vilket påverkar våra behov av kontor – och det kan PnF tillfredsställa. Lokalerna ute på Haraholmen är optimala för den fysiska verksamhet vi bedriver, säger Sammy.

Utvecklingskurvan för Nordic Quick Systems pekar starkt uppåt.
– Idag är vi ett läge där vi exporterar våra kedjehjul runt om i hela Europa. Våra referenser räcker till för att kunderna initialt gör stora beställningar istället för att välja pilotprojekt.

Företaget har god kännedom om att många roterande maskinkomponenter inom tung industri slits mycket och behöver bytas. Där kommer Nordic Quick Systems in i bilden med sina utbytbara slitagedelar. Samtidigt är utveckling högt prioriterat för företaget.
– Vi har ytterligare tre produkter på gång. Vi satsar mycket på utveckling och innovation för att säkerställa att vi hela tiden ligger i branschens framkant.


Se reportaget från Nordic Quick Systems:

Niclas Granström Anundi och Sammy Pergament, Nordic Quick Systems.

Följ oss