PnF hälsar på KS Autoteknik

"Vi värnar om våra relationer"

Porträttbild på man med keps. Mannen tittar rakt in i kameran.
Kent Sehlkvist, KS Auteknik, i Rosvik.

Baserad i Rosvik möter KS Autoteknik bybornas behov av reparationer och konsultation. Kent Sehlkvist är ägaren som för tio år sedan satsade på eget företag.
– Vi hjälper folk med deras bilproblem. Om det så är punktering eller trasiga släpvagnar, säger han.

Inne på KS Autoteknik spelar radion bekanta 80-talstoner. Det är onsdag förmiddag och solen letar sig in genom garagedörrens fönster. En Jaguar och en Volkswagen är näst på tur för reparation. 

KS Autoteknik är en allbilsverkstad med fokus på att erbjuda reparationer, däckskiften, oljebyte, motoroptimering, service av klimat- och AC-anläggningar och mycket mer. Den geografiska placeringen ser Kent som en stor fördel, eftersom den bidrar till att skapa nära relationer med byborna.
– Här i Rosvik är det stort lokalt kundunderlag. Vårt upptagningsområde är framför allt byarna Rosvik, Trundön, Norrfjärden och Sjulsmark. 


Utanför tätort

Förutom reparation och service av familjebilar arbetar verkstaden med en del märken som kanske inte förknippas med en verkstad utanför tätort. Det gör Kent med personal förstås lite extra glada.
– Vi är en av få verkstäder i Norrbotten som jobbar med Jaguar och andra bilmärken som bilentusiaster vurmar för. 


Teknikintresse

Som 16-åring köpte Kent sin första bil, en bubbla, och skruvade sönder den. Intresset för bilar och motorer vaknade till liv ordentligt.
– Jag har alltid varit teknikintresserad och hållit på med bilar och mopeder. 

Yrkesbanan började dock inom elautomation. Kent har arbetat mycket med el, elektronik och industrisystem. Kompetensen att läsa och förstå elektriska scheman har han glädje av i sin nuvarande roll. 


Karmann Ghia

Eget bilintresse är förstås en tillgång som verkstadsägare. I de stora lokalerna finns rariteter som Kent äger. En folkvagn Karmann Ghia från 1966 upptar mycket fokus med sin klarröda kulör.
– Världens mest omkörda sportbil kallas den, berättar Kent.
– Det är en sportbil med 40 hästar, men den är väldigt vacker. Jag har också en amerikansk Dodge från 1967 som jag har renoverat från skrothög under en ganska lång tid.

Längst in i lokalerna står en bil som Kent bygger från scratch. Den är långtifrån färdig, men ett projekt som ligger Kent varmt om hjärtat.
– Det är en Hot Rod med kaross från en T Ford från 1927 som är grunden. Resten är egenbyggt.


Värnar om relationer

För Kent och personal är det viktigt att ta sig tid att förklara hur problem med bilar kan uppstå och hur reparationen är genomförd. Äldre är en målgrupp som får extra fokus.
– I princip alla äldre kunder i närområdet som kommer hit med sin bil skjutsar vi hem. När bilen är färdig så hämtar vi dem. Visst hjälper vi andra på liknande sätt också. Vi värnar om våra relationer.


Mörkklädd man i verkstadsmiljö. Mannen tittar in i kameran. I bakgrunden syns en röd bil.
Som 16-åring köpte Kent sin första bil, en bubbla, och skruvade sönder den. Intresset för bilar och motorer vaknade till liv ordentligt. "Jag har alltid varit teknikintresserad och hållit på med bilar och mopeder." I bakgrunden syns en Kharmann Ghia från 1966.
En kaross i verkstadsmiljö.
Längst in i verkstaden står en bil som Kent bygger från scratch. Ett projekt som ligger Kent varmt om hjärtat. "Det är en Hot Rod med kaross från en T Ford från 1927 som är grunden. Resten är egenbyggt."

Fakta: KS Auteknik

  • Startade 2013 i lokalerna på Formvägen i Rosvik.
  • Ägare: Kent Sehlkvist.
  • Antal anställda: Tre. 
  • Hyr cirka 441 kvadratmeter av PnF.
  • Är granne med Ralutek teknik och design. 

Följ oss