PnF hälsar på: PSS Motor och Marin

Vi hälsar på hos vår hyresgäst PSS Motor och Marin för ett samtal med Andreas Bjurström, ägare och försäljningschef. I nyrenoverade lokaler gör företaget nu en storsatsning på den marina delen. Nyligen förvärvade man både Storfors varv och Pitholmstomater, en expansion för hela verksamheten.


På Lilla Fyrgatan 9 i vackra Norra hamn ligger PSS Motor och Marin. Många pitebor minns säkert att tidigare reklambyrån Helikopter huserade i lokalerna, men sedan 2021 hyr PSS Motor och Marin hela lokalen på cirka 800 kvadratmeter av PnF.


Kundmöten och service
När Andreas kommer till jobbet vid halv åtta på morgonen rengör han kaffemaskinen och går igenom arbetsdagen med alla medarbetare. Därefter inleds dagen med kundmöten och service.
– Beroende på årstid ser dagarna olika ut. Högsäsongen drar igång direkt efter påsk. Då börjar kunderna tänka på sommarprodukter, berättar Andreas.
– I år har vi märkt ett ökat intresse. Folk vill vara ute i god tid och vi har redan sålt flera båtar.


Startade hemma i garaget
Företagets historia börjar 2009 när Andreas pappa startar verksamhet hemma i garaget. År 2015 kliver Andreas in i företaget och samtidigt flyttar man till industriområdet i Öjebyn. För ett och ett halvt år sedan köpte företaget upp Piteå Marin och Maskin och ändrade namn till nuvarande PSS Motor och Marin.


Stort utbud
Fyrhjulingar, båtar, spabad, pooler, gräsklippare och släpvagnar – företaget har ett stort utbud av produkter. På hyllorna hittar man även viktiga båttillbehör som flytvästar, GPS, kikare och mycket mer. Den auktoriserade verkstaden är också en viktig del av verksamheten, här erbjuds kunder service av allt maskinellt.
– Vi skruvar i skotrar, båtmotorer, fyrhjulingar och mycket mer. Vi repar även spabad och allt möjligt.


Tog över ägarrollen
Under 2021 gick flytten till Lilla Fyrgatan 9 och Andreas tog samtidigt över ägarrollen. Efter ett halvårs renovering konstaterar Andreas att de trivs jättebra i de nya lokalerna. Interiören har genomgått stora förändringar: En stor del av butiken har fått nytt golv, ny belysning har monterats och väggar tagits ner. Slutresultatet är en rymlig och uppdaterad lokal som framhäver utbudet.


Redo att expandera
En av årets stora händelser är att företaget köpt Storfors varv.
– Vi tar också över deras servicefunktion och båtmotormärket Mercury.
Till nyförvärvet i Storfors kommer PSS Motor och Marin även förlägga en del verkstad. Småbåtar och fyrhjulingar servas på Lilla Fyrgatan 9 medan större båtar repareras i Storfors.
Även köpet av Pitholmstomater möjliggör utveckling av verksamheten genom bland annat vinterförvaring av båtar.
– Det har varit ett intensivt år, men nu börjar det likna något. Vi firar snart ett år i den här lokalen och vi är tacksamma över att vi har fått ta över hela lokalen.


FAKTA / PSS Motor och marin
Ägare: Andreas Bjurström
Antal anställda: 8
Antal kvadratmeter som företaget hyr: 800 kvadratmeter.


Se en kort film från vårt besök

Följ oss