PnF utvecklar samarbetet med Swedbank på Furunäset

Piteå Näringsfastigheter anpassar och utvecklar sina lokaler för att företag ska kunna växa. Senast i raden är Swedbank som håller till i Furunäsets borggård och nu utökar sina lokaler med ett nytt våningsplan, för att kunna möta framtidens behov. Expansionen kommer på sikt skapa flertalet arbetstillfällen.


PnF har haft en god relation med Swedbank sedan starten 1996 när kundcentret etablerades på Furunäset. Verksamheten har vuxit kontinuerligt och möter nu en ny expansiv fas. Den nuvarande lokalytan kommer att utökas med cirka 1200 kvadratmeter.
– Det fördjupade samarbetet är en naturlig fortsättning på vår långvariga relation med Swedbank. För oss är det viktigt att skapa förutsättningar och hjälpa företag att utvecklas, säger Linda Rosén, VD för PnF.

De nya lokalerna kommer att ansluta till de redan befintliga lokalerna via en intern trappa. PnF med underentreprenörer står för ombyggnationen som genomförs med varsamhet med tanke på den kulturhistoriska miljön. Arbetet med att omvandla lokalerna är redan i gång och förväntas pågå en bit in på 2024.
– Vi är väldigt glada över att Swedbank väljer att växa i Piteå, i konkurrens med andra städer. Det betyder också mycket för Piteå i form av nya arbetstillfällen, säger Johannes Lidström, marknadschef.

Peter Holmgren är Portfolio manager på Swedbank:
– Jag är tacksam för PnF:s återkommande förmåga att anpassa våra behov. Det är en stor och viktig fråga för oss, säger han.


Kontaktpersoner:

Linda Rosén, VD, PnF
0911-933 81
linda.rosen@pnf.se


Peter Holmgren, Portfolio manager, Swedbank
Peter@holmgren@swedbank.se

Följ oss