Vår drifttekniker Anders Sundqvist går i pension

Bilden visar en glad, äldre man som sitter i ett sammanträdesrum.

Med stor tacksamhet avtackar vi vår drifttekniker Anders Sundqvist, som går i pension efter en lång och hängiven karriär. Vi på PnF önskar honom det allra bästa i framtiden och tackar för alla minnen som vi tillsammans har skapat.


Hur mycket tid Anders tillbringat på Furunäset är svårt att uppskatta. Han kan Furunäsets företagsby utantill, alltifrån de öppna generösa ytorna till kulvertarna under mark.
– Från slutet av 80-talet har jag jobbat heltid med PnF i olika former, säger Anders.

Hur känner du inför Furunäset?
– Hela resan med företagsbyn har varit jättefin. Från ett mentalsjukhus som skulle läggas ner till en företagsby som idag sysselsätter närmare 900 hyresgäster på cirka 60 företag. Det är en otrolig resa för hela Piteå.
– Och som plats är Furunäset en av de vackraste platserna i Piteå. En del företag har känt tveksamhet inför Furunäset och kanske velat vara i centrala stan, men efter en sommar här är de väldigt nöjda.


På Furunäset finns en stor bredd av verksamheter, alltifrån dagverksamheter och restauranger till hantverksyrken och gym.
– Jag har trivts jättebra i den här miljön och det är värdefullt att flera gamla byggnader får stå kvar. Jag tycker det är viktigt att fortsätta utveckla Furunäset genom att satsa mer på utemiljöerna och nybyggnationer i närheten av älven.


Rekommenderar yrkesrollen
Som drifttekniker har Anders tillsammans med övriga drifttekniker på Piteå Näringsfastigheter varit den viktiga länken mellan hyresgäst och underentreprenör. 
– Det bygger på att hålla en hög servicenivå och lyssna på hyresgästernas behov. 
Jag följer upp många ärenden med både underentreprenörer och PnF:s avdelningar marknad och projekt, berättar Anders.


Hur känns det att gå i pension efter ett händelserikt yrkesliv?
– Det känns så klart skönt, men konstigt. Jag har ju drivit på som om jag äger Furunäset företagsby, säger Anders och skrattar.
– Det har varit som ett skötebarn. Jag har många fina kontakter med hyresgäster och kollegor, de sociala delarna har varit väldigt givande.

Planen för pensionärslivet är att beta av en att-göra-lista för huset hemmavid och umgås med familjen.
– Det blir också en del byggprojekt på stugan vid Byskeälven och givetvis laxfiske.


Vad kommer du att sakna mest?
– Arbetskamraterna och hyresgästerna. Utan tvekan de sociala kontakterna. Jag är ju van att telefonen går varm, men nu blir den lite kallare. Allt har sin tid, sådant är ju livet.
– Jag har mått bra av att hålla en bra service gentemot hyresgästerna. Det har gett mig ett härligt välbefinnande. 


Vår drifttekniker, Niklas Lundman, tar över ansvaret för drift och underhåll för PnF:s fastigheter på Furunäset.


Läs mer om driftavdelningen på Piteå Näringsfastigheter


Fakta: Anders tid på PnF

  • Året är 1987. Anders börjar som drifttekniker på Furunäset företagsby. Då fanns verkstad och kontor i huset som idag kallas Furuvalvet. Han är anställd av HSB men arbetar heltid gentemot PnF och Furunäset företagsby.
  • Under 1994 startar Anders eget företag och tar över driften vid företagsbyn med en anställd i företaget. Uppdragen var helt riktade till PnF och Furunäset.
  • Arbetet med det egna företaget fortsätter ända fram till 2008 när han säljer företaget till HSB. Under några år är han teamledare/förvaltare till sju drifttekniker och olika områden inklusive Furunäset. 
  • 2013 blir Anders anställd av PnF. Huvudsakligt område för driftunderhåll: Furunäsets företagsby.

Följ oss