På våra kontorshotell

Viktigt att känna till

Till kontorshotell räknas lokaler där det är möjligt att hyra enstaka kontorsrum och dela övriga ytor tillsammans med andra hyresgäster. Därmed görs lokaler mer tillgängliga för mindre företag att hyra men också att som egenföretagare, eller företag med få anställda, kunna få utbyte och sällskap av andra ”kollegor i korridoren”. Den sociala biten i ett kontorshotell är viktig.

När man hyr tillsammans med andra är det viktigt att ta hänsyn till varandra. Visa respekt och använd sunt förnuft i era dagliga möten för att trivas så bra som möjligt på era gemensamma arbetsplatser. För att underlätta med sådant och även ge svar på några av de vanligaste frågor som vi får vill vi förmedla vad som gäller på PnF:s kontorshotell.

Gemensamma ytor
Med gemensamma ytor menas kök, toaletter, korridorer och konferensrum som delas på lika villkor mellan alla hyresgäster i kontorshotellet.

Städning
PnF står för städning av alla gemensamma ytor: kök och fikarum, toaletter, korridorer och konferensrum. I kök städas ytorna av men städentreprenören plockar inte i eller ur diskmaskinen eller torkar ur kylskåp. PnF står också för att det finns och fylls på med diskmedel, diskborstar, trasor och papper där det finns pappershållare. Vår upphandlade städentreprenör ser till att fylla på. Om det saknas något vill vi att ni gör en felanmälan via hemsidan www.pnf.se/felanmalan eller via telefon på 0911-933 70.

Kaffemaskin
Kaffe ingår inte i avtalet. PnF står för att det finns en kaffebryggare och tekokare, porslin, bestick och diverse köksredskap i det gemensamma köket. Ni kommer själva överens med era kontorskollegor om vad ni vill ska gälla avseende vem som brygger kaffe, köper kaffe, fyller på och så vidare. På samma sätt som om ni verkat i samma företag, prata ihop er!
Om ni förvarar egna eller gemensamt inköpta livsmedel i köket bör dessa vara tydligt uppmärkta eller stå på tydligt uppmärkt plats.

Skyltning
Vid inflyttning bekostar PnF skyltning på eventuella orienteringstavlor, på in- och utvändig skyltning och i vissa fall där det även förekommer skyltning i hiss. Om skyltningen ska ändras under pågående hyrestid vid exempelvis byte av företagsnamn, beställs det via oss på PnF och vi kommer då att fakturera er som hyresgäst för ändringen.

Konferensrum
Konferensrummen är gemensamma för alla hyresgäster på platsen och bokas på kalender utanför rummet där man tydligt anger vilka tider som önskas. Vissa platser har även digital bokning. Efter att konferensrummet använts ska det ställas i ordning och lämnas i gott skick, redo att användas av nästa hyresgäst som bokat konferensrummet. PnF tillhandahåller basutrustning i konferensrummet såsom TV, white board och HDMI-kabel. Annan utrustning som pennor, block, med mera ingår inte i hyresavtalet.

Postfack
Plats i fastighetsbox/postfack vid entré ingår i avtalet. I undantagsfall finns istället postlådor utanför entrén.

Nycklar
Nycklar, larm, passerkort eller blippar kvitteras ut på PnFs kontor på Karl Grankvist väg 4, Furunäset Företagsby. Vid borttappad eller trasig nyckel/blipp ska detta meddelas till oss på 0911 – 933 85 eller info@pnf.se

Felanmälan
När något inte är som det ska, trasigt eller saknas vill vi att ni gör en felanmälan till oss på vår hemsida www.pnf.se/felanmalan eller ringer till 0911 – 933 70. Det är viktigt att det görs en felanmälan för att vi ska kunna följa upp ärendet på bästa sätt.

Övrigt
Tänk på att husdjur inte är tillåtna i lokalerna och att rökning är förbjuden både i lokalerna och i närheten till entrén.

Om ni har några frågor är ni alltid välkomna att kontakta oss!

Följ oss