Företagsporträtt

Vi hälsar ofta på hos våra hyresgäster och skildrar deras verksamheter. Vi är stolt hyresvärd till en mängd olika hyresgäster. I vårt bestånd finns olika verksamheter. Alltifrån glasblåseri, gindestilleri och gymverksamheter till restauranger, butiker och företag mot byggindustrin. Här hittar du våra företagsporträtt.

Gindestilleri flyttar in

I lokalen där Pite bryggeri huserat i flera år förbereder sig nu en ny, driven företagare med att starta upp ett destilleri. Johan Grans företag kommer att tillverka gin med fokus på hantverkets betydelse.

Läs mer

Tailorbird skräddarsyr starka varumärken

Vi hälsar på hos Tailorbird, en nyskapande trio som agerar förstärkning för företag som utvecklar sitt strategiska varumärkesarbete.

Läs mer

Piteåföretaget som ligger i branschens framkant

Nordic Quick Systems är ett Piteåbaserat företag som tillverkar maskinkomponenter med utbytbara slitagedelar. Vi fick en pratstund med företagets VD, Sammy Pergament.

Läs mer

Blade Solutions förlänger vindkraftverkens livslängd

Greger Nilsson är namnet bakom företaget Blade Solutions. Med egenutvecklade och patenterade metoder förlänger Blade Solutions vindkraftverkens livslängd.

Läs mer

I människans tjänst

Företagen InMoodi och Samtalsterapi i norr flyttade in i Furuvalvets kontorshotell förra året.
Bakom företagsnamnen hittar vi Kristina Nordmark och Anna-Sara Brännström som arbetar med psykoterapi för privatpersoner.

Läs mer

Föreningsservice

Visionen är tydlig för den ideella föreningen som utgör en stark resurs i Piteå: Att växa tillsammans med föreningar och samarbetspartner. Vi tog en kopp kaffe med Johnny Lidman, biträdande verksamhetschef och arbetsledare.

Läs mer

Heta hyttan

Unikt, stilrent, avskalat och med färginslag. Så kan glasblåsare Linda Isakssons verk beskrivas. Sedan 2005 driver hon Heta hyttan, ett glasbruk som med Lindas driv och kompetens sätter både Furunäset och Piteå på kartan.

Läs mer

Samtal till hälsa

Ester Hellström är den nyblivna egenföretagaren som följde både sitt hjärta och sin inre kompass genom att starta privat samtalsmottagning, ett alternativ till vården.

Läs mer

Norrbottensmusiken

Vi hälsar på hos vår långvariga hyresgäst som förmedlar musik och scenkonst till alla åldrar och på väldigt hög nivå.

Läs mer

PSS Motor och Marin

I nyrenoverade lokaler gör PSS Motor och Marin en storsatsning på den marina delen. Nyligen förvärvade man både Storfors varv och Pitholmstomater, en expansion för hela verksamheten.

Läs mer

Porträttbild på man med keps. Mannen tittar rakt in i kameran.

KS Autoteknik

Baserad i Rosvik möter KS Autoteknik bybornas behov av reparationer och konsultation. Kent Sehlkvist är ägaren som för tio år sedan satsade på eget företag.

Läs mer

Lekia

Efter månader av förberedelser har Lekia äntligen öppnat dörrarna till sina nya lokaler på Storgatan 48.

Läs mer

RISE användarupplevelser

På kontoret i Piteå jobbar en grupp forskare, designers och utvecklare med innovativa lösningar för såväl samhälle som näringsliv.

Läs mer

Alfagruppen i Öjebyn

En dygnet runt-verksamhet som i över 30 år skapat positiv förändring för tusentals människor.
– Jag brukar tänka att många familjer och många liv har förändrats tack vare den här platsen, säger Hanna Norbeck, verksamhetschef. 

Läs mer

Två män tittar in i kameran. I bakgrunden syns en verksamhetslokal med snickeri.

Pitekök, vår äldsta hyresgäst

Företaget, som renoverar och bygger kök, har ett dedikerat team som sätter möjligheter i fokus. Vi träffar Ola Jonsson, en av ägarna.

Läs mer

Bilden visar en kvinna som ler och tittar in i kameran. I bakgrunden syns en trappa av trä.

Tengbom i Piteå

Sveriges äldsta arkitektföretag, Tengbom, är representerat i Piteå. Vi träffar arkitekten Stina Vesterberg och hennes kollegor.

Läs mer

Följ oss